Category Archives: Kk

Älskade hyacinter

Är det något som alltid skapar julstämning är det hyacinter tycker jag. Om jag bara fick välja en sak att pynta med, hade jag nog valt det.

Nu börjar det smyga sig in lite advent här i huset i form av växter.
Jag som var så himla nära att sätta upp belysning ute för någon vecka sedan.  Jag väntade, det kändes ju som om någon försökte säga mig något när jag för tredje gången kom hem från affären med en icke komplett ljusslinga. Men till helgen ska den upp, basta!
I veckan ska jag även försöka hitta tid (och ljus) att plocka lite lingonris och mossa i skogen och  göra lite kransar.

hyacint2
Hyacinter i ljuspåsar (ljuspåsarna är från webshopen)

hyacint5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan sätta hyacinterna i lite allt möjligt tycker jag, i vackra koppar tycker jag är fint att ha i köket. brukar tvätta rent runt rötterna och låta dom stå i vatten ( Dock inte så att vattnet nuddar löken, då blir dom dåliga fort)

Favorit frulle i favorit keramik

Frukost.
Jag kan aldrig äta frukost direkt när jag vaknar, helst vill jag vänta minst en timma, så det brukar bli en kopp kaffe först. Frukost är svårt.
Jag är verkligen en periodare när det kommer till frukost. Hittar jag något jag tycker om så kör jag gärnet.  Jag äter frukosten som jag ”hittat” så det sprutar ur öronen i ca 3-4 månader, sen måste jag leta efter något nytt för då kan jag inte titta på den längre.
Just nu frossar jag Rysk yoghurt med granola och honung. GOTT! (är bara inne på 2:a veckan så lär äta detta ett tag till;)

skål

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ju fått in finaste keramiken till webshopen . Fullkomligt älskar den!  Skålar, muggar, stora och små. ”Svennis” ska jag definitivt servera glögg i till jul!
svennis

 

 

Mooonday

tekopp

V-A-B.

En sådan dag är det. Att det aldrig kan flyta på och bli riktig vardag. Vi har så mycket som vi vill göra, mest av allt hälsa på en liten bebis som redan har hunnit bli flera veckor gammal. Lilla Stella. Inte vill man komma där dragandes med baciller.

Nu har jag fått påfyllt av finaste keramiken. Underbara koppar som är så fint tunt drejade, dessutom tål dom maskindisk. Älskar handtagen som är formade så fiffigt så det passar greppet perfekt.

kaffekopp

Nu ska jag gå och ta tag i en stor hög av hela husets täcken, kuddar, filtar, överkast, gossedjur. Det var tydligen bästa sättet att bli frisk, att ligga i högen framför tv:n.

 

Kram

Trolldeg och hallplaner

IMG_8289

Höst. Jag bara älskar det. Tror jag känner så inför varje ny årstid som kommer egentligen, det är bara väntan på våren som jag  inte gillar speciellt mycket.

Jag måste åka till blomsteraffären och handla lite nya höstblommor, problemet är ju bara att jag alltid lyckas ta död på dom. Känns ju inte så upplyftande att ha det i tanken när man går och handlar.
Sen så drömmer jag  om att göra om vår hall nu till hösten.
Jag har ju en upp på min man efter hans fiske-äventyr i september. Det ser alltså ljust ut på hall-fixar-fronten ;)
Jag vill bygga ett garderobssystem som sväljer allt från färgglada overaller till damsugare och annat bra och ha, ta bort vår ”halva” vägg och ersätta den med ett fint räcke.
Skjutdörrar ala gamla spegeldörrar får det nog bli, kanske i en ljus varmgrå ton, tror det lutar åt Palladio från Kalklitir. Räcket får nog bli vitt med lite snickerikänsla som i vårt kök.

Nu blir det nog premiär för kaminen snart. Känner på morgonen när man stiger upp att man helst vill ta med sig sitt täcke. Alla ligger och drar sig 10 minuter extra tills jag tillslut flyger upp och ropar klockan är tjugo i sjuuuuuu! Ungefär så.IMG_8281

Ikväll blir det svampmacka och en kopp te, ser fram emot det redan nu. Men först blir det lite mer trolldegsbak med barnen.

Ha en fin kväll!

 

Caroline

 

Städmössa på

diskborste

diskborste

Kanske är därför jag inte gillar att städa, jag passar verkligen inte i mössor.

Som husägare och småbarnsförälder tror jag inte det finns något tillfälle (förutom möjligtvis kalas eller när man bjuder hem folk för första gången) då huset är helt städat på en och samma gång? Eller? Om någon har det så blir jag genast liite knäckt, så var snäll att inte avslöja det, jag vill leva  i tron om att det är så.

 

Nåja jag gillar iaf vackra städ-detaljer. Alltid något. Allt i Iris hantverks sortiment är ju bara så vackert! Älskart! Det (om möjligt) gör det ju lite roligare att göra de vardagliga sysslorna. För vem vill inte hellre diska med en borste i trä och naturborst, än en plastborste? Det är de små detaljerna som gör´t skulle jag vilja säga med lite dialekt! badrum

… Och idag har dom små detaljerna fått jobba flitigt tyvärr, för jag kan ju samtidigt erkänna att jag inte är någon pedant person.

Ser städning mer som ett nödvändigt ont som kan vänta lite. Men ibland bara man måste.  Men nu ska jag ta och lägga mig i soffan en sväng, hoppas att jag somnar lite i smyg, det är det bästa. Och att dom andra skogsmullarna i familjen kommer hem med svamp. Mums.

Kram

 

Bild1 Lilys and honey. Bild 2 Iris Hantverk